Utbildning

Vi tillhandahåller all utbildning du behöver för att ta B-körkort.
Förutom mini-paketen är alla våra paket kompletta med delarna du behöver: teori, riskutbildningar och körlektioner. Dessutom får du låna skolans bil till uppkörningen om du låter utbildningsledaren avgöra när det är dags.
Exakt hur många körlektioner just du behöver är naturligtvis omöjligt att säga från början, man kan gissa på ett ungefär. Man lär sig ju olika snabbt! Mycket beror också på om du kan träna med handledare och om ni tränar på det som gåtts igenom på lektionerna. Körlektioner kan man köpa till utöver paketen.
De enda andra avgifter som tillkommer är det som du betalar till Trafikverket för att göra proven.

Bland det första du gör när du ska ta körkort är att skaffa KÖRKORTSTILLSTÅND. Det gör du genom att ansöka hos Transportstyrelsen. Du kan göra ansökan direkt på deras sida, eller ringa 0771-818181 för att beställa blanketter. Du kompletterar med ett synintyg från en optiker.
Du kan skriva in dig och börja med teorin på trafikskolan innan körkortstillståndet är klart, men du kan inte börja med körningen förrän du har papperet i din hand.
Vill du öva med handledare så ska både du och handledaren gå s k introduktionskurs och handledaren ska ansöka om och få handledartillstånd för dig. Se under fliken ”Handledare”.

Teorin läser vi intensivt, 2 st 3-timmars-pass som vanligen ligger på lördagar.
Riskettan brukar också vara förlagd till lördagar.
Halkan gör vi på Knutstorps trafikövningsplats.
Alla dessa kurser brukar förekomma minst en gång per månad.

Körlektioner är 50 minuter långa och ges i Åstorp, Helsingborg eller Ängelholm, beroende på vad du behöver träna på och var du vill träna.
Ängelholmslektioner läggs ofta som dubbellektioner med början och slut i Åstorp.
Helsingborgslektioner kan ha olika alternativ, de kan börja och sluta i Helsingborg, eller börja där och sluta i Åstorp eller tvärtom, eller läggas som dubbellektioner som börjar och slutar i Åstorp, det beror på vad som passar bäst.
Du bestämmer själv hur ofta du vill köra genom att boka med din lärare, det gäller dock att boka i tid så att man kan få de tider man vill ha.

Om du vill ha extra hjälp med teori kan du boka enskild teorilektion. Då kan man antingen gå igenom vissa avsnitt som du tycker är svåra tillsammans med läraren eller jobba med körkortstesterna på data tillsammans. Brukar vara väl använd tid! Kostar hälften så mycket som en körlektion.

Prov kan du antingen boka själv hos Trafikverket eller så gör du proven i samråd med oss på skolan. Om skolan ska boka så har vi bestämda krav om hur långt du ska ha kommit med teori och körning innan vi bokar, och under tiden fram till proven stämmer vi av om utvecklingen fortsätter framåt så att det är troligt att du kommer att lyckas. Ibland kan man behöva ändra planen och flytta fram prov för att man behöver öva mera, det får man vara öppen för.